Navigera här
Hem
Festivalens program
Artister på festivalen
Kurser & seminarier
Festivalområdet
Biljetter
Logi & vägbeskrivning
Sponsorer
Länkar
Om Visans Vänner
Festivalbilder
Festivaldagbok
Kontakta oss


 

 

Festivaldagbok 2009

I år var det femårsjubileum för vår visfestival och den blir bara bättre, både vad gäller kvalitén på artisterna och antalet besökare.

När man ser på det stora intresset och ökningen av publik så tror jag på framtiden för visan. Och Tjörn är definitivt med på viskartan.

Visans Vänners medlemmar gör, som tidigare år, ett fantastiskt arbete tillsammans med Billströmska Folkhögskolans personal.

Vädret denna dag bjöd som vanligt, när vi har vår visfestival, på strålande sol från en klarblå himmel, lite för varmt tyckte en del, som sökte skugga under träden i parken och utefter husväggarna.

Solen som strålade rätt in på scenen ställde till lite problem med att hålla instrumenten stämda, men vad gjorde det, soliga dagar tar vi till oss även om instrumenten skenar.

Efter den traditionella inledningen med att jag hälsade den talrika publiken välkommen till Tjörn och visfestivalen så lämnade jag över till till presentatören Axel Falk.

Årets festival började med medlemmar från Visans vänner: Roy Larsson, Leif Dahlgren, Anders Åsefeldt, Ukulele Knäppstars och Visgruppen SALT.

Som vanligt bjöds det på ett varierat och uppskattat visprogram.

Lucas Stark och Karl-Gunnar Malm var först ut på scen av de inbjudna artisterna.

Lucas och K-G bjöd på ett varierat visprogram, dom bjöd också på på en del galna historier ur livet som dom påstod var sanna.

Sedan var det dags för Claes Eriksson, artisten som många var rätt nyfikna på. Claes Eriksson, sommarboende på Tjörn, fångade med sin rutin och scenvana publiken direkt. Claes bjöd på på delar ur sin stora repertoar, publiken njöt och applåderna ville nästan aldrig ta slut.

Chistina Kjellsson från Göteborg var nästa visartist. Chistina bjöd på ett frågetecken med parenteser och tankestreck och serverade olika vardagsbetraktelser på sitt eget personliga sätt.

Sedan var det dags för Ola Magnell en legend i visbranchen.

Ola bjöd på en del nyskrivet materiel och också på en del av de tidigare visorna som vi alla har tagit till vårt hjärta.

Ola hade också egna fans, placerade rätt under scenen, som stöttade upp Olas sång.

Dagen som hade gått över till kväll var fortfarande sommarvarm när kvällens sista artist klev upp på scenen.

Jan-Olof Andersson som var med på vår visfestival 2005 har en enastående förmåga att fånga publiken.

Jan-Olof bjöd på ett varierat visprogram och ett intressant mellanprat och han avslutade denna vår femte visfestival med att tillsammans med publiken, på ett stilla och behagligt sätt, sjunga Evert Taubes Nocturne.

Axel Falk och undertecknad tackade som vanligt publiken för att dom kommit till oss och vår Visfestival här på Tjörn och publiken verkade mycket nöjd och det kändes bra.

Som tidigare år, får jag även i år tacka artister, medlemmar i Visans Vänner, sponsorer, Billströmska Folkhögskolan och alla övriga inblandade för att det blev en så fin visfestival.
Jag hoppas att vi ses nästa år igen, ha ett bra år till dess!

Tack alla för att ni finns!

Bosse Andersson