Navigera här
Hem
Festivalens program
Artister på festivalen
Kurser & seminarier
Festivalområdet
Biljetter
Logi & vägbeskrivning
Sponsorer
Länkar
Om Visans Vänner
Festivalbilder
Festivaldagbok
Kontakta oss


  Visans vänner på Tjörn

En mötesplats för visälskare på Tjörn med omnejd.

När det är månsken över Tjörn hör man toner från tusende strängar ifrån Rönnäng upp till Mjörn ser man älvdans på åkrar och ängar. När det är månsken över Tjörn, som en pärla den glimmar i natten, vågornas brus, förd av havsvindens sus som en smekning drar in över ön.

Historik
Sällskapet Visans Vänner på Tjörn bildades 1978. Visans Vänners syfte skall vara att främja utförandet av och intresset för visor.

Möteskvällar
Visans Vänner på Tjörn har möte första torsdagen i varje månad kl. 19.00 - 22.00. I perioden juli - augusti har vi inga möten, men arrangerar viskvällar och gör framträdanden.

Aktiviteter
Visans Vänner på Tjörn är en förening med ca 40 medlemmar, med några trubadurer, dragspelare och övriga som älskar att sjunga visor. Vi har en Taubekonsert i mars varje år, en visfestival i juli och en julkonsert. Visans Vänner på Tjörn medverkar också vid hembygdsträffar, föreningsmöten, och besöker servicehus.

Om du vill engagera oss för en trevlig viskväll så ringer du någon i styrelsen!

Intresserad
Är du intresserad av visor, kan du sjunga, spela, deklamera eller bara lyssna och sjunga med i allsångerna? Då är du hjärtligt välkommen att höra av dig till oss.

Vi vill att den naturliga mötesplatsen för visälskare på Tjörn med omnejd skall vara hos Visans Vänner.

Mer information finner du på Visans Vänners hemsida: https://www.facebook.com/Tjorns.Visfestival

"Visor är inte finkultur men kultur när den är som finast"

Välkommen